Eames Soft Pad Group, Charles & Ray Eames 1969

Дизайнът на столовете от Eames Soft Pad Group датира от 1969 г.
По отношение на конструкцията и формата си, столовете Soft Pad са подобни като дизайн на столовете от Aluminium Group. Пришитите им възглавници обаче създават поразителен контраст с тънките алуминиеви профили.
Столовете Soft Pad са по-меки и по-луксозни, и същевременно с изчистен силует. Адаптират се към тялото на седящия и осигуряват изключителен комфорт.

        

Vitra произвежда столове Soft Pad със същото превъзходно качество в продължение на десетилетия. Именно поради това качество, Vitra предоставя тридесетгодишна гаранция за всички продукти от групата Aluminium.

Soft Pad Chairs EA 205/207/208

Емблематичният и същевременно недооценен дизайн на столовете Soft Pad EA 205, 207 и 208 на Чарлз и Рей Иймс, ги прави идеален избор за престижни места за срещи и конференции. Разкошната им тапицерия осигурява мек комфорт при сядане. С възможност за избор от два различни вида кожени калъфи в широк спектър от цветове, клиентите могат да открият подходяща версия за всеки интериор.


Soft Pad Chairs EA 217/219

Моделите Soft Pad EA 217 и 219 са въртящите се офис столове от групата Soft Pad на Чарлз и Рей Иймс. Тяхната достойна аура ги прави особено подходящи за офиси на управленски персонал. Изключителният комфорт на столовете е резултат от комбинирания ефект на механизма за накланяне, който може да се регулира според теглото на потребителя, и меката тапицерия. По-високата облегалка на модела Soft Pad EA 219 е основна характеристика, която го отличава от стола Soft Pad EA 217.

 

Новини

26
Август
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ 23.08.21 - 29.08.21
Уважаеми клиенти, магазин The Project ще е в лятна ваканция в периода 29.08.22 - 05.09.22 г. ...
26
Април
Фантастични пейзажи в дома
С авангардния си силует столът Panton изглежда повече като стоп-кадър на вълнообразно движение отколкото като стол. Специал...
29
Април
Когато един дизайнер преобръща света на столовете с главата надолу
През 1958 г. датският вестник Fyns Social-Demokrat пише: „ Новият ресторант Kom Igen в парк Langesø е станал т...