Vitra – най – комплексния производител на мебели на пазара в Европа, който предлага цялостни решения съобразени със спецификата на всяка една зона в офиса, в обществените сгради, публични пространства, университети, летища. Vitra е сред така наречените флагмани на индустрията, като тя посочва пътя на развитие и тенденциите сред отделни функционални групи мебели. Дизайнът на Vitra e смесица от стилове – наследството класически архитекти и дизайнери като Иймс, Вернер Пантон, Жан Пруве, Ногучи, с модерни интерпретации на мебели или серии за офиса от Antonio Citterio, братята Буролек, Barber Osgerby, Hella Jorgerius, Constantin Grcic и др. Всички влагани в производството материали се произвеждат от реномирани европейски фирми специални за Vitra, съобразени с изискванията на архитектите и дизайнерите на съответните продукти, с цел постигане на премиум качество и перфектен детайл.

Всеки един продукт с марката Vitra е вид „манифест“ – изказ на философските разбирания,  прагматичния опит и мечтите на дизайнера да изрази функционалността в нова форма, или на съществуваща да предаде нова функция. Vitra е лидерът, създателят на тенденции и насоки в развитието мебелна индустрия, но и пазител на най-добрите образци на дизайна от 50-те и 60-те години на ХХ-ти век, формирали постмодерната материалната ни култура.

 www.vitra.comНовини

26
Август
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ 23.08.21 - 29.08.21
Уважаеми клиенти, магазин The Project ще е в лятна ваканция в периода 29.08.22 - 05.09.22 г. ...
26
Април
Фантастични пейзажи в дома
С авангардния си силует столът Panton изглежда повече като стоп-кадър на вълнообразно движение отколкото като стол. Специал...
29
Април
Когато един дизайнер преобръща света на столовете с главата надолу
През 1958 г. датският вестник Fyns Social-Demokrat пише: „ Новият ресторант Kom Igen в парк Langesø е станал т...