Стол Tip Ton | Edward Barber и Jay Osgerby, 2011

Столът Tip Ton, дело на дизайнерите Едуард Барбър и Джей Осгърби е нещо повече от изцяло пластмасов стол с отличителен съвременен дизайн. Ергономичността на седалката се дължи и на способността му да се накланя напред.

Дизайнерите Едуард Барбър и Джей Осгърби преразглеждат успешния дизайн от 2011 г. , за да създадат версия от рециклирана пластмаса: столът Tip Ton RE. Смес от рециклирани битови отпадъци - предимно опаковки, са основата на този високо-качествено рециклиран материал. В сравнение с пластмасата на база петрол, тази рециклирана версия причинява 54% по-малко вредни емисии и значителнонамалява потреблението на енергия. Рециклираните материали се смесватсъс стъклени влакна и затова Tip Ton RE еастабилен и здрав стол, който съответства на високите стандарти за качество на VITRA. Тъмно - сивият цвят е естествен оттенък от преработените материали, който скрива несъвършенства.

Tip Ton се предлага в широка гама от цветове и е 100% рециклируем.

Столовете Tip Ton могат да бъдат подредени един в друг до четири стола на височина.

Новини

26
Август
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ 23.08.21 - 29.08.21
Уважаеми клиенти, магазин The Project ще е в лятна ваканция в периода 29.08.22 - 05.09.22 г. ...
26
Април
Фантастични пейзажи в дома
С авангардния си силует столът Panton изглежда повече като стоп-кадър на вълнообразно движение отколкото като стол. Специал...
29
Април
Когато един дизайнер преобръща света на столовете с главата надолу
През 1958 г. датският вестник Fyns Social-Demokrat пише: „ Новият ресторант Kom Igen в парк Langesø е станал т...