Стол Belleville | Ronan & Erwan Bouroullec, 2015

Belleville е името на оживения парижки квартал, където дизайнерите Ronan и Erwan Bouroullec имат свое ателие. Столът Belleville напомня класическото френско обзавеждане на бистро и оживената атмосфера на този парижки квартал. Познатата форма на стола - дори в съвременен контекст – отначало може да бъде приета за даденост, но впоследствие предизвиква мистериозни усещания за нещо необикновено, тъй като същността, конструкцията и изработката на стола стават очевидни едва на втори поглед.

Столът Belleville е технически сложен пластмасов стол, състоящ се от два компонента – конструктивната рамка и самата седалката. Проследявайки фините линии на краката и гърба, деликатната черна рамка поддържа тънка седалка с широката повърхност, която се стеснява в облегалката. Конструиран по този начин, столът Belleville предлага нови възможности за пластмасовия стол, тъй като седалката, определяща идентичността на стола Belleville, се предлага в цветен полипропилен, формован фурнир от шперплат, или тапицирана в кожа или в текстил. По този начин възприемаме стола Belleville веднъж като пластмасов, друг път като стол от дърво, или като тапициран стол - и дори като кресло с наклонени напред подлакътници.

В съчетание с масите Belleville, столът и креслото Belleville създават едно хибридно семейство мебели с хармонични форми и материали. Столовете и масите могат да бъдат привлекателно комбинирани в оживени кафенета или в елегантни модерни галерии, както и в стилна домашна обстановка.

Столовете и фотьойлите Belleville с пластмасова обвивка са подходящи и за използване на открито.

Новини

26
Август
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ 23.08.21 - 29.08.21
Уважаеми клиенти, магазин The Project ще е в лятна ваканция в периода 29.08.22 - 05.09.22 г. ...
26
Април
Фантастични пейзажи в дома
С авангардния си силует столът Panton изглежда повече като стоп-кадър на вълнообразно движение отколкото като стол. Специал...
29
Април
Когато един дизайнер преобръща света на столовете с главата надолу
През 1958 г. датският вестник Fyns Social-Demokrat пише: „ Новият ресторант Kom Igen в парк Langesø е станал т...