Кресло Lounge Chair | Charles & Ray Eames, 1956

От 01 ноември до 31 януари избери своето кресло Lounge Chair и вземи ПОДАРЪК - табуретка, на която да отпуснеш краката си!

Защо не направим нова версия на стария английски клубен стол?“ С този коментар Чарлз Иймс поставя началото на процеса по разработване на Lounge Chair, който отнема няколко години. Целта е била да се създаде едно удобно и хармонично на вид кресло, което съчетава максимален комфорт с първокласни материали и майсторство. Креслото, проектиран от Чарлз и Рей Иймс през 1956 г., поставя нови стандарти: то е не само по-леко, по-елегантно и по-модерно от стандартния тежък клубен стол - то е и по-удобно. Благодарение на тези качества, Lounge Chair се превръща в един от най-известните дизайни на Чарлз и Рей Иймс и е придобил статут на класика в историята на модерните мебели.

Lounge Chair се предлага от Vitra в два размера: в класически размери и в нов, по-голям размер. Също така, различните комбинации от кожени тапицерии, дървени седалки и конструкции сега са допълнени от вариации в бяло и черно за съответните детайли.

Откакто Lounge Chair за първи път влиза в производство, височината на хората е нарастнала средно с близо 10 cm в световен мащаб. В тясна координация с офиса на Eames, Vitra разработи новата, по-голяма версия, така че и по-високите хора да могат да се насладят на изключителен комфорт, който Чарлз и Рей Иймс са вградили в оригиналния си дизайн от 1956 г.

           

Според внука им Иймс Деметриос, розовото дърво е бил любимият им вид дърво и те са искали Lounge Chair и Ottoman да имат „топъл осезаем вид на добре използвана бейзболна ръкавица“.

Vitra произвежда Lounge Chair на Charles и Ray Eames, използвайки същите производствени методи от 50-те години на миналия век.

Това гарантира, че всеки Lounge Chair носи в себе си онова дизайнерско изживяване, което Чарлз и Рей Иймс са предвидили първоначално. Точно както преди 60 години, и днес производството на Lounge Chair изисква 47 различни стъпки, много от които трябва да се извършат на ръка. Прецизното изпълнение на всяка стъпка, в комбинация с първокласни материали, гарантира устойчиво качество, което превръща Lounge Chair в наследство за поколенията. И ако някога може да се наложи нещо да бъде поправено, Vitra Service е на помощ. Дори след 60 години. Гаранция, която само оригиналът може да предложи.

       

Благодарение на внимателно съставена селекция от материали и цветове във Vitra Colour & Material Library, продуктите на Vitra лесно се комбинират за различни индивидуални решения.

 

 

Новини

26
Август
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ 23.08.21 - 29.08.21
Уважаеми клиенти, магазин The Project ще е в лятна ваканция в периода 29.08.22 - 05.09.22 г. ...
26
Април
Фантастични пейзажи в дома
С авангардния си силует столът Panton изглежда повече като стоп-кадър на вълнообразно движение отколкото като стол. Специал...
29
Април
Когато един дизайнер преобръща света на столовете с главата надолу
През 1958 г. датският вестник Fyns Social-Demokrat пише: „ Новият ресторант Kom Igen в парк Langesø е станал т...