Soft Work - диван и работно място от Vitra

Никога досега, след въвеждането на компютърно-базираната трудова заетост, офисите не са се променили толкова много, колкото сега. От една страна, публичните пространства се превръщат в офиси. Благодарение на комуникационните технологии, хората могат да работят във фоайетата на хотели и кафенета, на летищата, и в парковете. От друга страна, офисите се превръщат в публични пространства. Много компании създават отворени и вдъхновяващи места, в които служителите или външни лица могат да работят, и да провеждат срещи по цял ден. Географски независимата работа създава нови модели на поведение, които постепенно се настаняват и в офиса. Например, диванът се е превърнал в място за работа, въпреки че от ергономична гледна точка не е задължително да е подходящ за това.

 

На този фон Vitra проектира и разработи новата система за сядане Soft Work с дизайнерите Едуард Барбър и Джей Осгърби, обединявайки опита си от дома, офиса и публичния сектор. Вместо работна среда, ориентирана към офис маси с периферно разположени дивани, Soft Work създава възможност за използване на удобните дивани за сядане, около които сe подреждат маси за работа. Барбър и Осгърби виждат тук дългосрочно развитие. „Офисната маса следва същия път като трапезарията. Тя имаше своето време и вече изчезва като архетип. С непрекъснатата употреба на мобилните технологии, хората имат нужда от място, където да седнате за малко или просто да се мотаят. Ние вярваме в това."

         

 

         

Soft Work предлага на хората и екипите гъвкава платформа. В допълнение към ергономичната геометрия на седалката, потребителят има на разположение практични маси, както и възможностти за за захранване и зареждане. Подвижните маси и столове могат да бъдат местени, а между панелите има достатъчно пространство за концентрирана работа. Модулната структура на Soft Work позволява лесното изграждане на разнообразни конфигурации и гъвкави обществени пространства.

         

Всичко това е възможно благодарение на добре обмислената конструкция на Soft Work и нейните детайли. Плотовете на масите са подвижни, гнездата за зареждане са разположени в долната част между възглавниците на седалката и могат лесно да се местят, зоните за обособяване на уединение могат да се оформят лесно с радзелителни панели. Всички функционални елементи са гениално вградени в дивана, за да създадат уют. Широките седалки и гъвкавите облегалки предлагат точното ниво на комфорт, така че да можете да работите удобно за дълъг период от време.

         

Всички специфични елементи в единичен или двоен дизайн, платформи, маси, панели, рафтове, връзки за захранване и данни и не на последно място, избор на тапицерия в най-различни цветове, отварят безброй възможности за адаптиране на Soft Work според индивидуалните изисквания за използване и пространство - било то в офис, в общи работни пространства, в университет, в зала на гарата, на терминала на летището или в ресторанта.


 

Новини

26
Април
Фантастични пейзажи в дома
С авангардния си силует столът Panton изглежда повече като стоп-кадър на вълнообразно движение отколкото като стол. Специал...
20
Август
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ 23.08.21 - 29.08.21
Уважаеми клиенти, магазин The Project ще е в лятна ваканция в периода 23.08.21 - 29.08.21 г. ...
29
Април
Когато един дизайнер преобръща света на столовете с главата надолу
През 1958 г. датският вестник Fyns Social-Demokrat пише: „ Новият ресторант Kom Igen в парк Langesø е станал т...