ID фамилия работни столове от Vitra

ID Chair concept - е платформа за работен стол, която предлага, напрактика, безкрайни възможности, за да създадете максимално удобен за Вас стол. Антонио Читерио (Antonio Citterio) проектира за Vitra този стол с една ясна цел - да се създаде платформа, на която лесно да могат да се поставят разнообразие от седалки, гърбове и подлакътници, предоставящи на седящия максимален комфорт и удобсво. И така се стига до платформа за офис столове - която разполага с 2 вида седалки, 6 вида облегалки от различни материали и височини, 4 вид аподлакътници, два вида основи. Вижте кратко видео с Antonio Citterio - тук.(видео)

Работните столове от това семейство, са подходящи за всякакви задачи и офис пространства - отворени офиси, заседателна зали, конферентни помещения, аудитории, за индивидуална работа 24/7 и не на последно место - домашния офис, като предлагат изключителен комфорт и ергономия на сядане.

Вижте разнообразието от конфигурации на ID Chair - тук.(видео)

Независимо проведено изследване от Института по Биомеханика ETH Zurich - показва, че всички функционални възможности на механизмите на ID Chair са достъпни и лесни за използване. EMG изследване (електромиографско) потвърждава, че интуитивното използване на тилт функцията на облегалката, поддържа активни мускулатурата на коремната област и гърба. Това ускорява метаболизма и дава правилна упора на гръбначния стълб. MRI/MRT изследвания (магнитно резонансна графия) доказва, че тилт функцията на механизма, провокира движения в ниската част на гръбначния стълб. Това от своя страна освобождава напрежението от седенето и позволява свободно проникване на хранителни вещества до междупрешленните дискове на гръбначния стълб. Динамичното сядане на всеки един от столовете от семейството ID Chair доказано предпазва от възникването на сдравословни проблеми. 

Мекото и удобно сядане, както и поддръжката на гърба, осигуряват невероятен комфорт. Работните столове на Vitra, в България, можете да пробвате и поръчате само при нас, а на този линк можете да си конфигурирате сами стол от серията ID Chair и да ни го изпратите за оферта. 

 

Новини

26
Август
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ 23.08.21 - 29.08.21
Уважаеми клиенти, магазин The Project ще е в лятна ваканция в периода 29.08.22 - 05.09.22 г. ...
26
Април
Фантастични пейзажи в дома
С авангардния си силует столът Panton изглежда повече като стоп-кадър на вълнообразно движение отколкото като стол. Специал...
29
Април
Когато един дизайнер преобръща света на столовете с главата надолу
През 1958 г. датският вестник Fyns Social-Demokrat пише: „ Новият ресторант Kom Igen в парк Langesø е станал т...