Alcove Cabin, Ronan & Erwan Bouroullec

„Стая в стаята“ е концепция, която Vitra усилено преследва през годините в сътрудничество с дизайнерите Ронан и Ерван Бурулек.

Идеята за мобилни микроархитектурни елементи доведе до голямо разнообразие от дизайни, сред които Alcove Sofa се откроява като един от най-забележителните. Замислени са различни дивани Alcove за офиси с отворени пространства, където един такъв диван предоставя частно интимно пространство в оживена или забързана заобикаляща среда. Това прави диваните Alcove  идеални място за оттегляне за концентрирана работа или малки срещи.

Различните модели от семейството Alcove може да се комбинират така, че да предложат разнообразни възможности за организиране на отворени офиси, без да се налага да инсталиране на неподвижни конструкции. Това дава възможност за създаване на отворени работни пространства с унифицирана естетика и с усещане за сплотеност - т.нар. Meet & Retreat зони.

Ронан и Ерван Бурулек

Братята Ронан и Ерван Бурулек живеят и работят в Париж. Тяхното творчество варира от малки ежедневни предмети до архитектурни проекти. С компанията Vitra работят от 2000 година и са допринесли за създаването на многобройни проектира както за офисни колекции, така и за колекции за дома.

Новини

26
Април
Фантастични пейзажи в дома
С авангардния си силует столът Panton изглежда повече като стоп-кадър на вълнообразно движение отколкото като стол. Специал...
20
Август
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ 23.08.21 - 29.08.21
Уважаеми клиенти, магазин The Project ще е в лятна ваканция в периода 23.08.21 - 29.08.21 г. ...
29
Април
Когато един дизайнер преобръща света на столовете с главата надолу
През 1958 г. датският вестник Fyns Social-Demokrat пише: „ Новият ресторант Kom Igen в парк Langesø е станал т...