Стол Plywood LCW, Charles & Ray Eames, 1945/1946

Малкият стол Lounge Chair Wood (LCW) е с емблематичен дизайн, дело на Чарлз и Рей Иймс, който датира от периода на ранните им експерименти с триизмерно формован шперплат.

Чарлз и Рей Иймс прекарват дълги години в експерименти с нови техники за производство на триизмерно формова седалка от шперплат, съобразена с контурите на човешкото тяло. Те постигат това при столовете от групата, произведени от шперплат, които се превръщат в класика заради външния си вид, който и днес изглежда съвременен.

За столовете от шперплат, те комбинират седалки и облегалките с различни основи. Благодарение на органичната форма на шперплатовите седалки и леко гъвкавите облегалки, тези леки и компактни столове предлагат изключителен комфорт и във вариантите без тапицерия.

Емблематичният дизайн на LCM (Lounge Chair Metal) от Чарлз и Рей Иймс добавя впечатляващ акцент към всяка стая, а компактните пропорции на стола го правят особено подходящ за по-малки салони и фоайета.

Новини

26
Август
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ 23.08.21 - 29.08.21
Уважаеми клиенти, магазин The Project ще е в лятна ваканция в периода 29.08.22 - 05.09.22 г. ...
26
Април
Фантастични пейзажи в дома
С авангардния си силует столът Panton изглежда повече като стоп-кадър на вълнообразно движение отколкото като стол. Специал...
29
Април
Когато един дизайнер преобръща света на столовете с главата надолу
През 1958 г. датският вестник Fyns Social-Demokrat пише: „ Новият ресторант Kom Igen в парк Langesø е станал т...