Столовете от Aluminium Group, Charles & Ray Eames

Алуминиевият стол е един от изключителните продуктови дизайни на ХХ век. Чарлз и Рей Иймс замислят и разработват този стол през 1958 г. за частната резиденция на колекционер на произведения на изкуството в Колумбус, Индиана (САЩ). За своята конструкция дизайнерската двойка изоставя принципа за седалка като черупка. Вместо това опъват плат или кожа между два алуминиеви елемента и създават еластична седалка. Столът се адаптира към тялото на седящия и е изключително удобен, дори без сложна тапицерия.

  

Aluminium Group включва няколко различни модела за използване в домове, офиси и обществени пространства. Алуминиевите столове EA 101/103/104 служат идеално като столове за хранене, а алуминиевите столове EA 105/107/108 се използват предимно за конферентни зали. Всички модели обаче могат да се използват както за дома, така и за офиса.

Алуминиевите столове EA 115/116 и EA 124/125 образуват две групи шезлонги, а алуминиевите столове EA 117/119 са столовете с конктретно предназначение в голямото семейство Aluminium Group.

Благодарение на тази широка гама от модели, разнообразие от алуминиеви основи с полиран, хромиран или с черно прахово покритие, и голям избор от цветове за дамаски от текстил иликожа, перфектният алуминиев стол може да бъде открит във всяка среда.

Чарлз и Рей Иймс са сред най-важните фигури на дизайна на ХХ век. Тяхната работа обхваща областите на продуктовия и мебелен дизайн, филмопроизводството, фотографията и изложбения дизайн. Vitra е единственият оторизиран производител на продукти на Eames за Европа и Близкия изток. Притежавайки продукт на Eames, произведен от Vitra, можеш да бъдеш сигурен, че той е оригинален.

Новини

26
Април
Фантастични пейзажи в дома
С авангардния си силует столът Panton изглежда повече като стоп-кадър на вълнообразно движение отколкото като стол. Специал...
20
Август
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ 23.08.21 - 29.08.21
Уважаеми клиенти, магазин The Project ще е в лятна ваканция в периода 23.08.21 - 29.08.21 г. ...
29
Април
Когато един дизайнер преобръща света на столовете с главата надолу
През 1958 г. датският вестник Fyns Social-Demokrat пише: „ Новият ресторант Kom Igen в парк Langesø е станал т...